Skip to main content

Luchtmatras Test 2024

 

De beste luchtmatras vind je hier

[toc]

Hieronder kan je al direct de beste luchtmatras voor iedere prijsklasse terugvinden, met deze kan je al zeker niet misslaan.

Luchtmatras kopen

 

De beste luchtbedden voor ieders budget

 

luchtmatrasIntex 64140

High End

 

luchtbed

Campingaz 8805483

Mid Range

 

opblaasbed

Intex 64731

Budget

 

 

beste luchtbed

Meestal is de keuze aan opblaasbedden zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse kan je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ We hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor luchtbedden

✅ Betrouwbare partners

De beste luchtbedden vind je hier

Als je van plan bent om een goedkoop logeerbed aan te schaffen dan is een luchtmatras een snelle en goedkope oplossing. Een luchtbed is makkelijk verkrijgbaar en meestal als je hem bestelt heb je hem de volgende dag al in huis. Nog beter is het feit dat een luchtbed in enkele minuten opgepompt is, zeker de zelfopblaasbare luchtbedden zijn een koploper hierin.

Als je een luchtmatras voor een camping wilt kopen is een PVC luchtmatras ideaal. PVC luchtmatrassen zijn sterk van materiaal en ook geschikt voor buiten. Hou er wel rekening mee dat je best een luchtmatras kiest die hoog genoeg is, zodat je comfortabel genoeg ligt, zeker buiten is dit het geval. Als je de goedkoopste luchtmatras uitkiest die slechts 10 cm hoog is dan kan het zijn als je een verkeerde beweging doet dat je de grond kan voelen. Gelukkig hebben de meest populaire luchtbedden een hoogte van 20 tot 46 cm.

Als je op zoek bent naar een goede luchtmatras ben je hier op de juiste plek terechtgekomen. Hier vind je alles over opblaasbedden. Wat een luchtmatras is, hoe het werkt en een koopgids met specificaties waar je zeker op moet letten bij de aanschaf van een luchtbed.

Verder vind je een TOP 10 terug met de beste luchtmatrassen. Wij hebben een consumentenonderzoek gedaan en gekeken naar de gebruikersbeoordeling. Samen met deze informatie hebben we alle specificaties overlopen. Hieruit hebben we de beste luchtmatrassen kunnen selecteren voor onze eindgebruiker. Als je zelf feedback hebt na de aankoop van een luchtmatras mag je altijd zelf een review achterlaten. Jouw beoordeling helpt ons om de beste modellen uit te selecteren.

Opgelet: Als je een luchtmatras met geïntegreerde pomp koopt, hou er dan rekening mee dat je deze aan moet sluiten via een stopcontact. Als je van plan bent om in een bos te kamperen koop dat eentje met een aparte pomp die je zelf moet opblazen.

LUCHTBED TOP 10

Model Review
1 Intex Luchtmatras Ultra Plush Beige Intex Luchtmatras Ultra Plush

87.6%

“Zeer comfortabele luchtmatras, snel op te zetten en stevig materiaal.”

ReviewPrijs
2 Intex 66810NP Kidz Travel Bed Set Intex 66810NP

91.4%

“Gemakkelijk opblaasbaar, handig voor kindjes die niet kunnen stil liggen!”

ReviewPrijs
3 Intex 64140 Essential Rest Intex 64140

93.4%

“Super fijn luchtbed. Ligt erg fijn, goede nachtrust!”

ReviewPrijs
4 Intex Midnight Green Downy Junior Intex 64731

96.2%

“Deze luchtmatras voldoet de verwachtingen van de gebruikers.”

ReviewPrijs
5 Campingaz 8805483 Campingaz 8805483

89.8%

“Prima bedden voor camping en als logeerbed tevens voor een aantrekkelijke prijs.”

ReviewPrijs
6 Intex Twin Pillow rest raised Intex 3264122 Twin Pillow

87.2%

“Makkelijk in gebruik door de ingebouwde pomp maar kwaliteit kan beter.”

ReviewPrijs
7 Intex Classic Downy Meest populair Intex Classic Downy

89.6%

“Het is een heel goed luchtbed makkelijk op te pompen en snel leeg te laten lopen, erg comfortabel!”

ReviewPrijs
8 Intex 66950 Intex 66950

90.2%

“Sterk materiaal, duurzaam en het luchtmatras blijft hard. Loopt niet langzaam leeg.”

ReviewPrijs
9 Outwell 360462 Flock Excellent King Outwell 360462

83.6%

“Compact aangeleverd met handige hoes. Door de dikte kan je lekker zacht liggen.”

ReviewPrijs
10 Intex 64150 Pillow Rest Classic Queen Intex 64150

88.2%

“Heel makkelijk in gebruik, prima voor een nachtje logeren!”

ReviewPrijs

 

Wat is een Luchtbed?

 

Waarom een luchtbed kopen?

Als je de kosten wilt uitsparen van een logeerbed dan is een luchtbed een verstandige keuze. Voor 50 euro heb zeer degelijke modellen met een hoog comfort. Verder is een luchtbed heel makkelijk op te bergen. Zolang je de luchtmatras niet oppompt blijft het compact van formaat. Je kan deze eenvoudig bewaren in je kast, en zelf meenemen voor te kamperen of op reis is kinderspel. Als je de luchtmatras zelf gaat opblazen kan je dit best niet met je eigen lucht doen. Gebruik een pomp om de luchtmatras binnen de paar minuten zelf op te blazen. Als je nog meer gemak wilt hebben koop je gewoonweg een zelf opblazende luchtmatras. Deze hebben een geïntegreerde pomp zodat de matras zeer snel en zonder moeite opgepompt is. Extra handig is dat deze modellen zichzelf ook af laten. Dus je moet niet onhandig zelf de matras laten leeglopen.

Voordelen van een luchtmatras

✅ Goedkope aanschafprijs

✅ Snel opgepompt

✅ Zachte bekleding

✅ Verschillende soorten

✅ 1 of 2 persoon

✅ Logeerbed

✅ Geschikt voor kamperen

✅ Compact en makkelijk mee te nemen

✅ Past zich perfect aan je lichaam

✅ Hygiëne

✅ Voelt fris aan

✅ Makkelijk schoon te maken

Nadelen van een Luchtbed

Matrashardheid kan verminderen na enkele dagen

Er kan een lek ontstaan

Niet zo comfortabel als een echte matras

Intex 64150
Campingaz 8805483

 

Opblaasbare luchtmatras

Hoe werkt een luchtmatras?

Een luchtmatras of luchtbed is een opblaasbare matras gemaakt van meestal PVC of textiel versterkt urethaanplastic. Zonder lucht is de matras klein van formaat zodat het makkelijk kan opgeborgen worden. Door dit kenmerk is een luchtbed aantrekkelijk in een caravan of camping. De echte reden voor de aanschaf van een luchtmatras is dat deze als logeerbed kan gebruikt worden.

In sommige gevallen kan het ook een tijdelijke oplossing zijn. Bijvoorbeeld als je gaat verhuizen en er nog geen bed in je nieuwe woonst staat. Je kan dan relatief goedkoop een budget luchtbed kopen om die eerste dagen comfortabel in je nieuwe woonst te slapen. Een extra kenmerk van een luchtbed is dat ze tegenwoordig allemaal een zachte bovenkant hebben zodat het nog aangenamer is om hierop te slapen. Hier bij Heerlijkdromen heeft één van onze redactiemedewerkers ooit eens enkele maanden op een luchtmatras geslapen. Het is echt wel een oplossing om snel en goedkoop te slapen.

Zorg er natuurlijk wel voor dat je een hoofdkussen meeneemt voor op je luchtmatras. Als je deze combineert ga je sowieso een goede nachtrust hebben.

Lees hier hoe je zelf een luchtbed moet oppompen

Verschillende soorten opblaasbedden

Er zijn verschillende soorten luchtbedden in de omloop. Zo heb je een luchtbed die je zelf moet opblazen maar er zijn ook luchtbedden met een geïntegreerde of externe pomp. Onze voorkeur gaat naar luchtbedden die zich vanzelf opblazen, je drukt gewoon op het knopje en de lucht wordt automatisch naar binnen gezogen. Het enigste nadeel hieraan is dat ze dan weer duurder zijn als luchtmatrassen die je zelf moet opblazen.

In het geval dat je ze zelf moet opblazen zit er niet altijd een pomp mee inbegrepen bij de luchtmatras. Als dit het geval is zal je de pomp dus moeten bijbestellen. Gelukkig is zo’n pomp goedkoop en makkelijk vindbaar.

Verder zijn er nog luchtbedden die specifiek gemaakt zijn voor in het water te gebruiken. Een opblaasbare luchtmatras zie je vaak aan de zee. Maar ook in campings zijn luchtmatrassen zeer populair. Let er wel op als je een luchtbed wilt gebruiken in het water dat je één kiest zonder zachte bekleding. De waterluchtbedden zijn er in alle vormen en maten zo heb je zelfs waterluchtbedden in diervorm extra leuk voor de kinderen natuurlijk.

TIP: Een luchtbed zonder lucht is klein van formaat, ideaal om mee te nemen op reis, naar de camping of naar de zee. Voor 50 € heb je tegenwoordig al een degelijke luchtmatras.

 

Luchtmatras Koopgids

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Als je van plan bent een luchtbed aan te kopen dan moet je jezelf zeker afvragen voor wat je het luchtbed gaat gebruiken. Als logeerbed? Of misschien een luchtbed voor te kamperen. Verschillende doelstellingen hebben nood aan verschillende specificaties. Hieronder de belangrijkste aankoopcriteria waar je zeker op moet letten:

  • Afmetingen
  • Materiaal
  • Geïntegreerde pomp
  • Fabrikant

Afmetingen

Een luchtmatras is verkrijgbaar in verschillende maten (en vormen). De meeste gebruikte afmetingen zijn een die voor één persoon 100 x 200 cm en voor tweepersoons 152 x 200. Verder heeft elke luchtmatras ook een hoogte en hoe hoger de matras hoe meer comfort. De populairste luchtmatrassen in onze TOP 10 hebben een hoogte van 20 tot 46 cm.

Als je echt gaat zoeken vind je nog meer maten. Denk hierbij aan de afmetingen van een echte matras.

Geïntegreerde pomp

Als je gasten hebt logeren is een luchtmatras met geïntegreerde pomp super handig. Druk op het knopje en je luchtmatras is binnen een paar minuten opgepompt. Enigste nadeel is dat deze luchtmatrassen moeten aangesloten met een snoer. Dus als er geen netstroom in de buurt is heb je niets aan deze luchtmatras. De luchtmatras met geïntegreerde pomp is dus ideaal om als extra logeerbed te gebruiken.

 

luchtmatrassen vergelijken

Materiaal

De meeste luchtbedden zijn gemaakt van PVC of Vinyl. Dit materiaal is extra geschikt om buiten te gebruiken. En de meeste gevallen zit er een zachte bekleding aan de bovenkant voor extra comfort. Sommige opblaasbedden zijn gemaakt van plastic, deze zijn meestal enkel te gebruiken als waterbed dus niet om op te slapen.

Het schoonmaken van een luchtmatras is een eenvoudige klus! Neem een licht vochtige doek zonder schoonmaakmiddel en veeg hiermee de matras af.

Fabrikant

Als het gaat om luchtmatrassen zijn er enkele fabrikanten die een zeer goede reputatie hebben opgebouwd. Het meest gekende merk is Intex. Je zal dit merk vast en zeker al eens voorbij hebben zien komen. Onze volledige TOP 10 bestaat bestaan bijna uit Intex luchtmatrassen, en nee we zijn niet omgekocht door Intex. Bekijk zelf de gebruikersbeoordelingen en je zal vast begrijpen waarom Intex zo’n goede reputatie heeft. Verder zijn er nog andere populaire merken zoals Outwell, Campingaz, Coleman, Aerobed, High Peak, Wehncke en Royal Beach.

TIP: Wat veel mensen niet weten is dat je een zelfopblaasbaar luchtbed de pomp ook kan gebruiken om het luchtbed leeg te pompen. Hierdoor zal je luchtbed voor platter worden als dat je het zelf leeg laat lopen.

Meest gestelde vragen over luchtbedden (FAQ)

Deze ribbels zijn er voor de stevigheid van het luchtbed te garanderen. Als er geen ribbels zouden zijn zou het oppervlakte bol gaan staan in opgeblazen toestand. De ribbels zorgen er dus voor dat je luchtmatras een platte vorm heeft.

De meeste luchtbedden zijn gemaakt van PVC. Soms is een luchtbed ook gemaakt vinyl of rubber. Onze voorkeur gaat naar PVC. Deze zijn stevig en ook geschikt voor buiten.

Een luchtbed verliest na enkele dagen gebruik altijd een beetje lucht. Door temperatuur verschillen denk hierbij aan overdag en nacht vooral in de zomer krimpt de lucht en verliest de luchtmatras zijn hardheid. Door het materiaal en vooral de hoeken van een luchtbed kunnen er zeer kleine hoeveelheden lucht ontsnappen. Meestal door piepkleine gaatjes die je niet met het oog kan zien in de luchtmatras.