Skip to main content

Slaapmasker Test 2024

 

De beste slaapmasker vind je hier

[toc]

Hieronder kun je al direct het beste slaapmasker voor iedere prijsklasse terugvinden, met deze kun je al zeker niet misslaan.

 

beste slaapmasker

 

De beste slaapmaskers voor ieders budget

 

slaapmasker

EAZ Slaapmasker

High End

 

nacht masker kopen

SIMIA Supreme

Mid Range

 

Nachtmasker ogen

Medoes Luxe Slaapmasker

Budget

 

 

Slaapmasker kopen

Meestal is de keuze aan nachtmaskers zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zal je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ We hebben de modellen zelf geanalyseerd en getest

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor slaapmaskers

✅ Betrouwbare partner

De beste slaapmaskers vind je hier

Dat slaap belangrijk is voor een mens weet iedereen ondertussen al. Een mens slaapt gemiddeld 32 jaar in zijn leven. Dat is dus bijna je halve leven. Het spreekt voor zicht dat een diepe slaap voor een betere nachtrust zorgt.

Toch is dit waar veel mensen een probleem mee hebben. Veel mensen worden verschillende keren wakker in de nacht, hier kunnen natuurlijk onderliggende factoren een rol in spelen zoals voornamelijk stress.

Maar er zijn nog vele andere factoren die de slaapkwaliteit kunnen beïnvloeden denk hierbij aan laat gaan slapen, elke dag op een verschillend tijdstip gaan slapen, overdag slapen, lawaai, en te veel licht dat binnenkomt in je kamer. Het is belangrijk dat je kamer volledig donker is zodat je lichaam in volledige rustmodus gaat. En juist daarvoor bestaat een handig hulpmiddel namelijk een slaapmasker ook wel ooglapje, nachtmasker of oogmasker genoemd.

Het is bewezen dat een slaapmaster een betere nachtrust geeft omdat het een kunstmatige duisternis creëert. Als je in een volledig duistere omgeving rust dus volledig zwart voor je ogen, zal je veel sneller in slaap vallen en je zal zo in een veel diepere REM slaapt hebben.

Je hersenen maken meer melatonine aan in de duisternis dit is een hormoon die een rol speelt in onze slaap en waakritme. Het zorgt ervoor dat we slaperig worden als het donker wordt. Een slaapmasker is eigenlijk een heel mooie uitvinding om je slaap op een gezonde en goedkope manier te verbeteren.

Op deze pagina vind je alles over slaapmaskers. Wat een slaap masker is, hoe het werkt een waarom je het in huis moet halen. Wij hebben een consumentenonderzoek gedaan en zijn daarna met de data aan de slag gegaan. Zo hebben we de beste slaapmaskers kunnen uitselecteren om aan jou aan te bevelen. Deze hebben we in een TOP 10 uitgelicht zodat jij makkelijk aan de slag kan gaan. Lees deze pagina verder om alles te weten te komen over slaapmaskers.

TOP 10 Slaapmaskers

Model Review
1 EAZ Slaapmasker EAZ Slaapmasker

97.4%

“Topmasker! Het voelt heel zacht aan en sluit mooi af. “

ReviewPrijs
2 Strex Luxe Slaapmasker Strex Luxe Slaapmasker

87.2%

“Een leuk slaapmasker waar je geen drukkend gevoel van hebt op je ogen!”

ReviewPrijs
3 SIMIA Premium Zijden Slaapmasker SIMIA Premium Zijden Slaapmasker

94.8%

“Het masker is lekker zacht. Prima formaat voor een goede afsluiting van de ogen.”

ReviewPrijs
4 Medoes Traagschuim Slaapmasker Medoes Traagschuim Slaapmasker

93.2%

“Het slaapmasker is van zachte stof en lekker dik gevuld. Door de neusvleugel sluit het mooi af.”

ReviewPrijs
5 SIMIA Supreme SIMIA Supreme

96.8%

“Het slaapmasker dicht goed af, valt lekker zacht en nog belangrijker het blijft goed op zijn plaats zitten!”

ReviewPrijs
6 Tempur Slaapmasker Tempur Slaapmasker

91.2%

“Deze masker zit goed en stoort totaal niet tijdens het slapen. Dat Tempur een goed en betrouwbare merk is, wordt hiermee bewezen!”

ReviewPrijs
7 Medoes Luxe Slaapmasker Medoes Luxe Slaapmasker

94.6%

“Een heerlijk slaapmasker. Lekker zacht en ademend. Het werkt ook kalmerend, waardoor je beter inslaapt.”

ReviewPrijs
8 Royal Supplies Sleeping Headphone Royal Supplies Sleeping Headphone

89.6%

“Een slaapmasker met een mooi geluid. Goed verpakt, snel aan te sluiten, fijn om de oren. “

ReviewPrijs
9 Laptory Bluetooth Eye Mask Laptory Bluetooth Eye Mask

92.4%

“Heerlijk masker! Valt wel ruim, is te verstellen, maar voor een klein hoofd alsnog ruim.”

ReviewPrijs
10 Monx Sleeping Headphone Monx Sleeping Headphone

90.8%

“Lekker voor een meditatie. Zacht materiaal en goed geluid.”

ReviewPrijs

 

Wat is een slaapmasker / nachtmasker?

 

Waarom een slaapmasker kopen?

Zoals je al hebt gelezen bovenaan de pagina bevordert een slaapmasker de slaapkwaliteit door een volledig duistere omgeving te creëren. Voor veel mensen is dit echter geen argument om effectief over te gaan tot de aankoop van een slaapmaster.

Juist daarom gaan we hier een paar veelvoorkomende situaties opnoemen waarvoor een slaapmasker wel de juiste remedie is. Als jij verschillende keren per nacht wakker wordt kan een slaapmasker ervoor zorgen dat je veel dieper slaapt en dus een betere nachtrust hebt.

Het blokkeert ongewenst licht en dit kan de doorslaggevende factor zijn voor mensen die bijvoorbeeld in nachtpost werken. Mensen die overdag slapen hebben over het algemeen een veel slechtere slaap ervaring. Ze worden dikwijls wakker, hun hersenen denken dat het dag is en daardoor wordt weinig melatonine aangemaakt een hormoon dat nodig is om moe te worden.

Dit hormoon wordt aangemaakt door je lichaam als het donker is, en je wordt er slaperig van. Een slaapmasker is voor mensen die overdag slapen de beste manier om hun slaap te verbeteren! Het is ook nog eens in één keer een goedkopere manier om tot een kunstmatige duisternis te bekomen dan verduisterde gordijnen en rolluiken.

Een mens heeft gemiddeld 7 tot 8 uur slaap nodig per dag/nacht zodat het lichaam optimaal kan herstellen. Een groot deel van de bevolking heeft echter een verstoort slaapritme en haalt deze uren nauwelijks. Veel mensen grijpen hierdoor naar slaappillen en soms zelfs alcohol om sneller in slaap te vallen. Het is belangrijk om elke dag op hetzelfde tijdstip te gaan slapen zodat je biologisch ritme optimaal wordt, op den duur word je vanzelf wakker op het tijdstip dat je gewoon bent.

Hieronder nogmaals alle voordelen van een slaapmasker.

Voordelen van een slaapmasker

✅ Remedie tegen slapeloosheid

✅ Verbetert slaapkwaliteit

✅ Ideaal voor mensen die overdag slapen (nachtdienst)

✅ Goedkoper dan rolluiken of verduisterde gordijnen

✅ Gezonden dan slaappillen

✅ Dieper en langer slapen

✅ Verhogen de aanmaakt van melatonine

✅ Diepere REM slaap

✅ Helpen bij uitgedroogde ogen

✅ Zijn veilig

✅ Je valt sneller in slaap

✅ Meer energie als je wakker bent

✅ Helpt tegen stress

beste nachtmaskers

Hoe werkt een slaapmasker?

Een slaapmasker ook wel nachtmasker of oogmasker genoemd is een stoffen of met traagschuim gevuld masker dat je met behulp van een elastische band op je hoofd kunt zetten om zo je ogen te bedekken. Het licht wordt op deze manier volledig geblokkeerd, dit creëert een kunstmatige duisternis zodat je lichaam denkt dat het een donkere nacht is. Het is eigenlijk een simpele en doeltreffende uitvinding die relatief goedkoop is vergeleken met bijvoorbeeld verduisterde gordijnen of rolluiken.

De stof van een slaapmasker is gemaakt van de meest zachte materialen en in de meeste gevallen is het ook in donkere stof die helpt het licht te blokkeren. Natuurlijk komen nachtmaskers in vele vormen, kleuren en maten.  Zo is er voor iedereen wel een leuk design denk hierbij aan kinderen waar het slaapmasker de vorm van een kat of beertje kan aannemen.

Verder hebben de meest moderne slaapmaskers een 3d design die de drukt op de ogen verlaagt en het nachtmasker is superlicht. Het perfecte slaapmasker doet je vergeten dat je een slaapmasker op hebt. In de meeste gevallen is de stof ook luchtdoorlatend zodat de nachtband goed ademt en je huid voldoende lucht krijgt.

TIP: De meeste slaapmaskers zijn volledig verstelbaar zodat het ooglapje perfect over je ogen ligt.

 

Slaapmasker Koopgids

 

Hou rekening met de volgende factoren

Voordat je overgaat tot de aankoop van een slaapmasker is het van belang de rekening te houden met de volgende aankoopcriteria.

  • De vorm
  • Stof en materiaal
  • De prijs
  • Het design
  • Verstelbare band
  • Inclusief oordopjes

De vorm

De vorm is heel belangrijk bij het aankopen. Let er goed op dat je nachtmasker aan te passen is aan het hoofd. Als je iemand bent die op zijn buik slaap kan dit ervoor zorgen dat het nachtmasker sneller afgaat als het niet voldoende vast zit.

Stof en materiaal

De stof en het materiaal is ook een heel belangrijke factor bij de aankoop van je ooglapje. Zo heb je slaapmaskers van traagschuim, deze voelen heel zacht en passen zich volledig aan naar je oogholtes. Verder heb je ook katoenen, satijnen en zijde ooglapjes. Zo zijn zijde en satijnen ooglapjes zachter, maar katoenen slaapmaskers laten meer lucht door en zijn ideaal voor mensen met bijvoorbeeld acne waar de huid voldoende lucht nodig heeft.

De prijs

De prijs is meestal voordelig je kan een degelijk en kwaliteitsvol slaapmasker al vinden vanaf 13 euro. Voor betere modellen betaal je rond de 20 euro. Zo heb je tegenwoordig zelfs slaapmaskers met bluetooth speaker zodat je de muziek naar je keuze kan opzetten. Een goed slaapmasker heeft dit echter niet nodig.

Het Design

Het Design kan ook een rol spelen naar je voorkeur zo zijn slaapmaskers verkrijgbaar in verschillende kleuren, vormen en patronen. Voor elke persoon is er wel een mooi design. Voor kinderen zijn er dan weer ooglapjes verkrijgbaar met een leuk of grappig patroon of zelf in de vorm van een beertje of kat.

 

duistere omgeving bevordert je nachtrust

Een Verstelbare band

Een verstelbare band is heel belangrijk je wilt zorgen dat de band stevig maar niet te vast rond je voorhoofd zit. Je ogen moeten volledig afgedekt zijn maar het mag niet te fel drukken.

Oordopjes

Oordopjes zitten in sommige gevallen ook inbegrepen bij het slaapmasker. Let er wel op dat als je een slaapmasker in combinatie met oordopjes gebruikt, je in een heel diepe slaap kan vallen wat natuurlijk goed is maar zorg zeker dat je op tijd opstaat, je wilt immers je wekker nog kunnen horen als je hiervan gebruik maakt.

TIP: Sommige mensen willen opstaat met licht of hebben een wekker die de kamer rustig verlicht in de ochtend. Uiteraard is een slaapmasker in dit geval geen ideale combinatie.

Meest gestelde vragen over slaapmaskers [FAQ]

Een slaapmasker is helemaal niet slecht of gevaarlijk voor je ogen! Slaapmaskers zijn zacht en juist gemaakt zodat ze zacht rond je ogen zitten. Zorg er wel voor dat je ze niet te strak rond je voorhoofd draagt.

Een goed slaapmasker creëert een 100 % volledige duistere slaapomgeving. Dit bevordert de melatonine aanmaak zodat je sneller en dieper in slaap valt.

Een slaapmasker of nachtmasker is zeer populair bij mensen die overdag moeten slapen door hun job, meestal in de nachtdienst. Overdag maakt je lichaam weinig melatonine aan dus dankzij een slaapmasker verbetert de slaap kwaliteit.