Skip to main content

Topdekmatras Test 2024

 

Het beste topdekmatras vind je hier

[toc]

Hieronder kun je al direct het beste topdekmatras voor iedere prijsklasse terug vinden, met deze kun je al zeker niet misslaan.

Topdekmatrassen kopen

 

De beste matrastopper voor ieders budget

 

Topdekmatras koudschuim

Bamboo Topdekmatras

High End

Topdekmatras traagschuim

LizzyBeds Topdekmatras

Mid Range

topper koudschuim

SleepTech Topdekmatras

Budget

 

beste topdekmastras

Meestal is de keuze aan topdekmatrassen zo groot dat je letterlijk verdrinkt in het aanbod, vandaar dus onze keuze om de 3 winnaars voor iedere prijsklasse bovenaan onze website uit te lichten. Buiten deze 3 prijsklasse zul je ook nog populaire alternatieven vinden die we verder op deze pagina bespreken.

✅ Uitgebreid consumentenonderzoek

✅ De beste topdekmatrassen

✅ Reageer en geef jouw feedback

✅ Informatief referentiepunt voor oplegmatrassen

✅ Betrouwbare partners

De beste topdekmatrassen vind je hier

Als jij vanaf nu nog meer slaapcomfort wilt kan dat vanaf nu met een topdekmatras. Een topdekmatras is een eenvoudige oplossing om je beter en zachter te slapen. Het heeft verschillende functies zo kan je een harde matras aangenaam zacht maken. Als je van plan was om je matras volledig te vervangen dan weet je dat dit al gauw 1000 euro kost voor een degelijk slaapcomfort. Dankzij een topdekmatras hoef je geen nieuwe matras aan te schaffen. Je legt de topmatras gewoon bovenop de matras.

Het verschil is dag en nacht. Omdat er tegenwoordig zoveel topdekmatrassen te verkrijgen zijn op het internet is het een lastige klus om de juiste oplegmatras te kiezen. Waar je zeker op moet letten zijn de afmetingen en het materiaal waarmee de topper gemaakt is. Zo heb je traagschuim, koudschuim en latex. Elk type matras heeft zijn eigen voor en nadelen.

Wij hebben een consumenten onderzoek gedaan naar de beste topdekmatras. Bovenaan onze pagina vind je de beste topdekmatrassen voor iedere prijsklasse. Buiten deze handige winnaars vind je ook een TOP 10 met de beste topmatrassen terug. Al deze matrassen hebben een uitstekende gebruikersbeoordeling. Ga naar onze Koopgids om te zien waar je zeker op moet letten bij de aankoop van een topmatras. Lees verder om te weten te komen waarom een topdekmatras één van de beste investeringen is die je kan doen voor je lichaam.

TIP: Een topdekmatras verhoogt niet alleen je slaapcomfort. In sommige gevallen helpt het ook rugklachten voorkomen. Nog een voordeel is dat je dankzij een oplegmatras niet een volledig nieuwe matras aan moet schaffen. Het spaart dus kosten uit.

Oplegmatras TOP 10

Model Review
1 SleepTech Topdekmatras SleepTech Topdekmatras

89.83%

“De topper ligt super. Geen pijn meer in de rug. Een aanrader!”

ReviewPrijs
2 OmRa Topdekmatras OmRa Topdekmatras

91.17%

“Goede ondersteuning en hierdoor een betere nachtrust.”

ReviewPrijs
3 Ellington HR40 Comfort Koudschuim Topper Ellington HR40

91.17%

“Geen rugklachten meer dankzij de Ellington HR40 topdekmatras!”

ReviewPrijs
4 LizzyBeds Topdekmatras Nasa Visco LizzyBeds Topdekmatras

88.5%

“Lekker zacht, warm en knus. Je zult er beter slapen vanaf nu!”

ReviewPrijs
5 Nirwana Bedden Topdekmatras Nirwana Bedden Topdekmatras

85.83%

“Matras is heel erg zacht en zorgt voor een goede slaapcomfort.”

ReviewPrijs
6 Kosmosmatrassen.nl Topdekmatras Kosmosmatrassen.nl Topdekmatras

90.5%

“Voor het geld echt een fijn matras! Ook echt de dikte.”

ReviewPrijs
7 Suitebeds Topdekmatras Suitebeds Topdekmatras

90.33%

“Lekker zacht die ervoor zorgt dat je nog lekkerder ligt op je matras.”

ReviewPrijs
8 Mister Sandman Topdekmatras Mister Sandman Topdekmatras

85.17%

“Een simpele topdekmatras met een goede slaapcomfort.”

ReviewPrijs
9 Bamboo Topdekmatras Bamboo Topdekmatras

91.83%

“Aanrader voor op gelijk welke matras, heel goede kwaliteit.”

ReviewPrijs
10 KÄR Topmatras KÄR Topmatras

84.17%

“Deze topdekmatras is toch niet zo duurzaam zoals men verwacht.”

ReviewPrijs

 

Wat is een topdekmatras?

 

Waarom een topper kopen?

Ik en mijn partner slapen al jaren op een topdekmatras. Omdat we soms last van onze onderrug hebben liggen we dankzij een topdekmatras veel beter in ons bed. Het was natuurlijk even zoeken naar de juiste topper maar het resultaat is zo goed dat we gewoonweg nooit meer zonder topdekmatras kunnen! Wat nog een reden is voor de aanschaf van onze topdekmatras is dat we een bed hadden waar je beiden kanten omhoog kunt doen.

Om deze reden heeft ons groot bed 2 éénpersoonsbed matrassen. Dit is onhandig om met 2 in te slapen omdat je dan in het midden waar de matrassen elkaar raken een zeer oncomfortabel punt hebt dat ook zeer slecht is voor je rug. Je leunt dan in deze rand met je schouder waarna je in de ochtend echt een bezeerde rug hebt. Toen we op zoek waren naar een oplossing hebben we eerst gebruik gemaakt van een wig.

Dit is een tussenstuk wat je tussen de matrassen legt en dit hielp al een beetje meer zeker niet volledig. Je kon nog altijd voelen dat het 2 aparte matrassen waren. En je leunde altijd nog een beetje naar de rand. Na enige tijd zoeken zijn we dan bij topdekmatrassen uitgekomen.

We hebben onmiddellijk eentje aanschaft en sindsdien zijn niet alleen onze rugklachten veel minder, we slapen ook langer en vaster. Het heeft ons slaapcomfort echt veel beter gemaakt. We zouden gewoonweg niet meer zonder topdekmatras kunnen slapen, het is dag en nacht verschil!

Voordelen van een topmatras

✅ Slaap zachter

✅ Slaapcomfort

✅ Spaar geld uit

✅ Investering voor je lichaam

✅ Ideaal voor 2 persoonsbedden met 2 matrassen.

✅ Voorkomt rugklachten

✅ Traag schuim, koud schuim of latex.

✅ Levensduur van matras verlengen

✅ Naad tussen matrassen overbruggen

✅ Anti-allergie

✅ Verschillende hoogtes

Nadelen van een topmatras

Een topmatras is goedkoper dan een nieuwe matras aanschaffen maar het kost natuurlijk nog altijd enkele honderden euro’s. Als je slaapcomfort en kwaliteit wilt dan moet je hier uiteraard een prijs voor betalen. In het geval van topdekmatrassen is het geld dubbel en dik zijn investering waard. Het gaat hier immers om je slaapcomfort en lichaam.

 

topdekmatras test

Hoe werkt een matrastopper?

Een matrastopper, topdekmatrar, oplegmatras of topper is een dunne matras die je bovenop een bestaand matras legt. Het is een oplossing om de naad tussen 2 matrassen niet te voelen. Het zorg voor een beter slaapcomfort. Een matrastopper is verkrijgbaar in verschillende hoogtes. Hoe hoger de matrastopper hoe meer comfort het bied. Denk er ook aan dat hoe dikker / hoger de topper hoe duurder de prijs.

Dankzij een matrastopper verleng je de levensduur van je matras. Het is dus een goede investering niet alleen voor je lichaam maar ook voor je matras. Een topdekmatras kan ook een oplossing zijn als je bestaande matras de hard of zacht is. Je kiest het type topmatras zo heb je latex topdekmatrassen maar ook met koudschuim en traagschuim. Elke soort materiaal heeft zijn eigen voor en nadelen meer hierover in onze koopgids onderaan.

TIP: Een topper met traagschuim is heerlijk zacht om in te liggen. Het past zich automatisch aan je lichaam aan. Als je liever iets vaster wilt liggen kies je een topper van koudschuim of latex.

 

Oplegmatras Koopgids

 

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Zoals je boven al kon lezen zijn er verschillende factoren waar je zeker op moet letten tijdens de aanschaf van een oplegmatras. Zo bepaald de hoogte de prijs maar ok het comfort. Verder moet je altijd de juiste afmetingen hebben maar ook kijken naar het materiaal waarvan je topper gemaakt moet zijn. Lees hieronder alle eigenschappen waar je zeker op moet letten.

  • Hoogte
  • Materiaal
  • Afmetingen
  • Wasbaar
  • Geschikt voor droger
  • Anti-allergie
  • Prijs

Hoogte

Hoe hoger de topdekmatras hoe meer comfort. Denk er wel aan dat de prijs veel hoger uitkomt als je een dikkere matras koopt.

Materiaal

Een topdekmatras kan bestaan uit traagschuim, koudschuim of latex. Een topdekmatras van traagschuim voelt comfortabeler aan omdat het zicht aanpast aan de vorm van je lichaam. Het voelt ook zachter aan. Een topdekmatras van  koudschuim ventileert veel beter omdat het niet vervormt onder invloed van lichaamswarmte. Een latex topper geeft veel tegendruk. Hoe hoger de belastingen hoe meer tegendruk een latex topdekmatras geeft.

Afmetingen

Kijk goed de afmetingen van je bed na voordat je over gaat tot de aankoop van een topdekmatras. Je hebt éénpersoonsbedden maar ook 2 persoonsbedden en twijfelaars. Zorg altijd de de topdekmatras de juiste afmetingen heeft. Verdere moet je ook rekening houden met de dikte of hoogte van de oplegmatras. Hoe dikker de oplegmatras hoe meer comfort. Het nadeel is dan ook hoe dikker hoe duurder de oplegmatras wordt.

 

oplegmatras

Wasbaar

Kijk ook goed na af de topdekmatras over een hoes beschikt die je er af kunt doen. Als dit het geval is kan je de hoes meestal uitwassen in de wasmachine. Kijk wel goed naar het wasetiket om te zien op hoeveel graden hij in de was mag.

Geschikt voor droger

Meestal mag de hoes van de topdekmatras niet in de drogen tenzij het uitdrukkelijk vermeld staat in product omschrijving of gebruikershandleiding.

Anti-allergie

Als je allergisch bent voor stofmijten koop dan een topmatras die anti-allergeen is.

Prijs

Een degelijke topdekmatras kost al gauw 100 euro. Hoe hoger de topdekmatras hoe duurder de prijs.

TIP: De afmetingen en het materiaal van de topper zijn de belangrijkste specificaties waar je op moet letten tijdens de aankoop van een oplegmatras. Als je niet zeker bent welk materiaal je moet kiezen kan je altijd in een matrassenwinkel de verschillende types uitproberen. In de IKEA of de JYSK kan je de matrassen altijd zelf uitproberen zonder tussenkomst van een werknemer.

Meest gestelde vragen over Topdekmatrassen [FAQ]

Als dit uitdrukkelijk vermeld staat in de productomschrijving of gebruikershandleiding dan mag je de topdekmatras uitwassen in de wasmachine. Let ook goed op meestal mag je de hoes niet drogen in de droger.

De regel hoe hoger of dikker een topdekmatras hoe meer comfort het geeft klopt. Denk eraan voor dikkere topdekmatrassen betaal je al gauw het dubbele.